L’heure Bleue/Die blaue Stunde

L’heure Bleue/Die blaue Stunde – het blauwe uur breekt aan wanneer de zon is ondergegaan, maar de nacht nog niet is ingevallen. Het daglicht is verdwenen, de hemel kleurt helblauw. Een moment van verandering, vervreemding en van opnieuw observeren.

Deze thema’s vormen de basis van ons tweede jubileumprogramma, dat onze voorliefde voor nieuwe koormuziek weerspiegelt. We brengen maar liefst twee premières en ‘hedendaagse hoogtepunten’ uit voorbije concerten. Het verrassende en spannende Hondsdagen van Martijn Voorvelt, voor ons geschreven in 2007. Cantico del Sole van Maurice Pirenne op tekst van Franciscus van Assisi. Het overweldigende A curse upon Iron van Veljo Tormis, compleet met sjamanentrommel. De vurige én feeërieke klanken van Le Pavillon van Daan Manneke.
Heel blij zijn we dat Gustavo Trujillo speciaal voor ons jubileum het werk Stemmen heeft gecomponeerd. De Nederlandse première van For love is strong van de Amerikaanse componist David Lang zult u waarschijnlijk niet licht vergeten. En dit alles onder de welwillende blik van Brahms, in zijn vermaarde motet Warum ist das Licht gegeben.
Kortom: een niet te missen concert! Tot ziens bij ons feestelijk jubileum met hedendaagse koorklanken.

zaterdag 16 april – 20.15u / zondag 17 april – 15.15u
Waalse Kerk, Amsterdam